De noodzaak van gezinshulp bij pubers
Pubers hebben het niet altijd even eenvoudig. Tijdens de puberteit ontwikkelen ze zich tot volwassenen en ondergaan ze zowel fysiek als mentaal veranderingen. Dat pubers daarbij vragen hebben, met twijfels zitten of zich soms eens niet helemaal lekker in hun vel voelen, is niet abnormaal. Eenmaal we echter spreken van faalangst, moeilijk contacten leggen, verregaande keuzestress en neerslachtigheid is het belangrijk om gezinshulp in te schakelen. Dat is al helemaal het geval wanneer dat gepaard gaat met ingrijpende gebeurtenissen, zoals de scheiding van hun ouders.
Pubercoach voor pubers van alle leeftijden
Als pubercoach is het belangrijk dat pubers weten dat ik luister en nooit zal oordelen. Ik ben in de eerste plaats een gezinshulp en ben er om te helpen. Ik help bijvoorbeeld met het maken van keuzes, zonder dat ik meningen opdring. Stap voor stap pakken we zaken als faalangst aan en beantwoord ik uiteenlopende vragen. Ik doe dat voor puberende jongens en meisjes van 10 tot 25 jaar.
-
We brengen samen de hulpvraag in kaart
-
We gaan na wat het doel is en wat er moet veranderen
-
We bespreken wat er reeds is gedaan
-
We gaan op zoek naar waar en wanneer faalangst opdoemt
-
Dat alles in een vertrouwelijke omgeving
Een goede aanpak begint bij het helpen van de pubers. Daarom kunnen zij helemaal alleen in een traject starten. Toch ben ik niet blind voor de impact die een piekerende puber op het gezin heeft. Ouders die op zoek zijn naar gezinshulp of die hulpvragen over hun pubers hebben, kunnen ook bij mij terecht. Hiervoor bied ik losse consultaties aan.